Afwasbare hardware

Computerapparatuur en mobiele apparatuur behoort jammer genoeg nog steeds tot een onerkende bron van besmetting; dit niet alleen in de medische wereld maar ook bij u thuis, in scholen en vele andere openbare instellingen.

Studies toonden aan dat op computerkeyboards tot 400 keer meer bacteriën huisvesten dan op de gemiddelde toiletbril en behoren in een kantooromgeving tot de meest vuile apparatuur.

Vooral in ziekenhuizen zijn keyboards zijn een belangrijke bron van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor nosocomiale* infecties. Een zeer gevreesde bacterie is de MRSA. Meestal wordt deze overgedragen door patiënten/cliënten of medewerkers die in een besmette omgeving zijn geweest. Niet alleen de patiënt/cliënt, maar ook zijn omgeving kan besmet raken.De bacterie verspreidt zich via luchtkanalen, stof, huidschilfers en contact met besmette personen en voorwerpen. Nieuwe besmettingen kunnen zo vrij gemakkelijk ontstaan.MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus aureus) is een bacterie die ongevoelig (resistent) is voor de meeste, gangbare antibiotica. De MRSA overleeft 6 tot 8 weken op diverse oppervlakken.

Data Clean biedt voor deze problematiek een afwasbare, waterbestendige oplossing aan: de desinfecteerbare hardware van Seal Shield zoals klavieren, (draadloze) muizen, TV-afstandsbediening en zoveel meer. Het dagelijks desinfecteren van de Seal Shield hardware helpt u uw ziekteverzuim in te perken en vermindert de kans op verspreiden van infecties.

* nosocomiaal: een nosocomiale infectie betreft een door verblijf in het ziekenhuis ontstane infectie.

Seal Shield uit Jacksonville (USA) is een firma met als doelstelling zich hierin te specialiseren en is zo tot een oplossing gekomen voor deze problematiek. Seal Shield heeft een breed gamma aan afwasbare, vaatwas- en morsbestendige apparatuur  waarin zilverionen verwerkt werden. Zilverionen tasten de enzymenwerking van bacterieën aan en zijn anorganisch wat maakt dat de Seal Shield hardware beter bestand is tegen hogere temperaturen.

DATA CLEAN NV is officieel distributeur in de Belux van het Seal Shield gamma.

Documenten

Naam Type Grootte Download
InfectionResearchforComputerKeyboards.pdf PDF 138 kb Download