Combi-reinigingsset voor tachografen

Combi-reinigingsset voor tachografen
Productcode: 15571502 / 155710150210 / 155750150250


Sinds midden 2006 hebben alle vrachtwagens en bussen in de EU digitale tachografen – als ze meer dan 3,5 ton wegen. Alle digitale tachografen, welk merk of model ook, hebben twee chipkaartlezers. Elke vrachtwagenchauffeur heeft één 'chauffeurskaart' met een chip, die tijdens de hele rit in de tachograaf moet zitten. Deze kaart slaat alle gegevens over de chauffeur op. Rijden twee chauffeurs om de beurt met het voertuig? Dan moeten hun kaarten allebei in de lezer zitten.

Afhankelijk van de omgevingsfactoren krijgt u vroeg of laat te maken met leesfouten. 

De chauffeurskaart brengt heel wat stof, nicotine en vuil tot bij de chipcontacten.

Ook de voortdurende lichtcirculatie in de vrachtwagen door de airconditioning draagt zijn steentje bij tot de razendsnelle vervuiling van de chipcontacten.
DISKO en een grote dienst- en testvereniging bleven niet doof voor deze problemen, en ontwikkelden een reinigingskaart voor chipleescontacten voor alle soorten digitale tachografen.
Deze reinigingskaart geeft een vrachtwagenchauffeur voor het eerst de kans om zelf een leesfout op te lossen, of om preventief te reinigen.

DISKO-reinigingskaarten voor het chipleestoestel in tachografen werken voor al het materiaal dat nu op de markt is. De stabiele kern zorgt voor transport zonder fouten. De microvezel-toplaag is gemaakt met een hogefrequentietechniek. Ze garandeert een onberispelijke reiniging en absorbeert tegelijkertijd het vuil in haar vezels.
 
De chipleescontacten droog reinigen zonder het hele toestel uit elkaar te halen? Dat kan alleen met DISKO-reinigingskaarten. Want zonder deze technologie verwoesten chemische reacties de transportmechanismen.
U maakt alles zo veel grondiger schoon dan met geïmpregneerde reinigingskaarten. Want poriën gevuld met vloeistof kunnen het vuil niet opnemen.

Technici van een bekende dienstenfirma deden een test die het verschil in kwaliteit demonstreert. Op deze drie foto's ziet u een verhoogd chipleescontact: op de eerste foto is het heel vuil, op de tweede is het gereinigd met een geïmpregneerde kaart en op de derde met een microvezel-reinigingskaart van DISKO.

Pas na een reiniging met de DISKO-kaart is het chipleescontact echt schoon.

Vuile 'chauffeurskaarten' voor digitale tachografen zijn vaak de oorzaak van vervuilde chipleescontacten binnen in de tachograaf. Reinigt u voortdurend preventief de microchips? Dan zit u met minder kaartleesfouten en bespaart u dus heel wat tijd en geld.

DISKO-reinigingsdoekjes zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de microchips van zo'n 'chauffeurskaarten'. De zachte microvezelmaterialen absorberen veel vuil en krassen het oppervlak van de microchips niet.

Hoogwaardig samengesteld foliemateriaal beschermt de doekjes minstens vijf jaar tegen uitdroging. Zelfs bij temperaturen van meer dan 60 °C – geen uitzondering in een vrachtwagen. De reinigingsvloeistof verhoogt de mechanische eigenschappen van de microvezeldoekjes en ontsmet tegelijkertijd het oppervlak.