IT Techniek en configuratie

IT Techniek en configuratie

Wij ontzorgen je op het vlak van opslag, configuratie, levering, installatie, inventarisatie tot afvoer van oude apparatuur. Minder kopzorgen voor je team, meer tijd voor ontwikkeling en ondersteuning, en hogere efficiëntie & productiviteit voor je bedrijf.

ITTechnicsLogistics-installatieprinters-staging3.jpg

Roll Out

Roll-outs van IT-apparatuur zoals printers, smartphones en laptops kunnen qua tijdsbesteding zwaar wegen op je IT-medewerkers. Onze IT Technicians zijn opgeleid om het hele of gedeeltelijke takenpakket van hen over te nemen:

 • Uitpakken
 • Montage
 • Plaatsing van geheugen- of simkaarten
 • Imaging of installatie van software en authenticatie apps
 • Opstart en DOA (Dead on Arrival) testing
 • Nazicht op beschadigingen
 • Afvoer van oud materiaal
 • Datavernietiging
 • Registratie
 • Labelling en inventarisatie
 • First Use Training

We zetten alles in gereedheid zodat je medewerkers na levering en installatie, en eventuele IT reiniging meteen ermee aan de slag kunnen. Om je volledig te ontzorgen kunnen we tevens de opslag en/of configuratie volledig in ons magazijn uitvoeren.

Van pre-configuratie tot configuratie

 • Mobiele apparatuur - Onze IT Technicians plaatsen simkaarten in smartphones, tablets en laptops zodat je medewerkers enkel de standaardprocedure moeten doorlopen om hun device te kunnen gebruiken. Met onze oplaadservice geven we je mobiele apparaten ook een goede start mee. Want voor de levensduur van je batterijen is het belangrijk om de eerste oplaadcyclus volledig uit te voeren.
 • Assemblage & configuratie - Wil je extra onderdelen zoals geheugen toevoegen, RAID-sets aanmaken of nieuwe software configureren? Wij stellen je apparatuur op maat samen.
 • Beveiliging en authenticatie – Op basis van je bedrijfscultuur en policy kunnen we extra beveiliging en authenticatie procedures inbouwen.
 • Labels en inventarisatie - Inventarisatie is belangrijk om je life cycle management up-to-date te houden. Met gespecialiseerde software zorgen wij voor een actueel overzicht van je IT-devices met alle info die je wenst. We brengen ook labels aan, zowel standaard als op maat, permanent of verwijderbaar. Alweer een taak minder voor je IT-medewerkers.
 • ‘Dead on arrival’-check - Alvorens de apparatuur wordt geleverd en geïnstalleerd, kijken we alles grondig na. Zijn er geen fysieke beschadigingen? Werden alle accessoires toegevoegd en werd een power-on self-test uitgevoerd? Niets ontsnapt aan het geoefende oog van de IT Technician.
 • Handige instructies - Je medewerkers moeten meteen aan de slag kunnen na de installatie. Handige instructies helpen daarbij en ze vermijden frustraties omdat toestellen of bepaalde instellingen niet werken zoals het hoort.
One-stop shop

Tijd- & kosten sparen

Laat je IT staff werken aan de kern van je zaak.
Wij ontzorgen je voor de rest.

One-stop shop

Onze expertise

Met ervaring bekijken we elke opdracht vanuit jouw IT-infrastructuur.

One-stop shop

Jullie welzijn

Alle medewerkers, net zoals IT'ers, kunnen hun materiaal vlot kunnen gebruiken.

Wanneer kies je voor onze IT Technics oplossingen?

Is het tijd om apparatuur te vervangen, nieuwe apparatuur aan te schaffen?  Dan kan DataClean je van A tot Z ontzorgen in je roll-out project.

Beschouw ons als je onestopshop voor technische & logistieke ondersteuning. Want naast alle configuratie oplossingen bieden we ook warehouse oplossingen en inventarisaties aan, zorgen we voor levering en installatie tot bij de eindgebruiker (kantoor of thuiswerkplek). Bovendien verwerken we afgedankte apparaten en verpakkingen op een verantwoorde manier, met oog voor refurbishment voor de circulaire markt of donaties.

Bespreking van je project

Bespreking van je project

We luisteren naar je noden en behoeften, evalueren het aantal en type apparaten. Een deployment file met configuratie en imaging stappen/templates, noodzakelijke beveiligings- en authenticatie is de basis waarbij we tevens oog hebben voor afvoer van apparatuur, facility en inrichtingsactiviteiten bij uitvoering en installatie, tijdsplanning- en prioriteiten, betrokken medewerkers/partners en samenwerkingen.

Ons voorstel

Ons voorstel

Je ontvangt een offerte met een gedetailleerde projectsituering van het totale project inclusief de deployment file en duidelijke vermelding van activiteiten, planning, templates en rollen. Prijsbepaling kan per toestel of per project.   

Device Deployment

Device Deployment

Onze Project Managers leggen afspraken vast voor de uitvoering op basis van je deployment file. Deze file zetten we op een gedeeld platform, vb. Sharepoint.

Onze IT Technicians vullen rechtstreeks de file aan bij uitvoering, zodat elke partij instant inzage heeft in Stand van Zaken. Naast elk geïnstalleerd apparaat vermeldt onze IT Technician op de werkfiche de mogelijks meegenomen oude apparatuur. 

 

 

Afval- & recyclage

Afval- & recyclage

Wij weten raad met afval, dataverwijdering- en vernietiging, met oog voor milieuvriendelijke refurbishing of recycling van apparatuur. Afvoer van alle verpakkingsmateriaal is inclusief, zodat jouw medewerkers hier ook geen last van ondervinden.

Rapportering & Evaluatie

Rapportering & Evaluatie

Na elke installatie volgt een bespreking met onze Project Manager. Lessons learned worden meegenomen naar de volgende stap en het IT Technician Team.

Wens je een offerte of heb je vragen?

RGB_Icoon_community.jpg

Alle hardware met zachte hand

Ook het welzijn van onze mensen staat centraal bij DataClean. Onze medewerkers scholen continu bij en wisselen kennis en ervaringen uit in onze DataClean Community.

Hun missie is jou en je medewerkers te ontzorgen. Met de feedback van onze klanten en onze DataClean Caretakers werken we onze werkmethodes bij en implementeren de nieuwste technologieën.