Asset Management

Asset Management

DataClean identificeert, labelt en inventariseert alles wat je maar wil: laptops, smartphones, headsets, schermen, toebehoren als schermpalen en kabels maar ook meubilair zoals tafels, stoelen, bureaus of technische installaties met hun onderdelen.
Bij inventarisatie kunnen we mogelijks controleren op veiligheid, snelheid, beschadigingen en meer.

ITAssetTrack.png

Inventaris management

Dankzij inventarisatie weet je perfect welke IT-apparatuur, meubilair en/of andere assets je bezit, in welke staat en waar het zich bevindt. Zo voorkom je verspilling en weet je tijdig wanneer apparatuur moet vervangen worden. Het is echter een complexe, tijdrovende onderneming om alles in kaart te brengen. Zeker als je meerdere vestigingen of hubs hebt of als data onvolledig zijn.

Gewapend met de juiste tools en passie zorgen onze IT Asset Agents ervoor dat je voortaan makkelijk je assets kan beheren. Je medewerkers varen er wel bij, net als je zakencijfer.

One-stop shop

Meten is weten

Het beheer van je bezittingen zorgt voor inzichten die je veel geld kunnen besparen.

One-stop shop

Overzichtelijk

Real-time overzicht zorgt voor duurzaam en overzichtelijk beheer.

One-stop shop

Efficiënt

Alle IT logistieke oplossingen onder één dak, integreer meteen de labeling & inventarisatie.

Wanneer kies je voor onze service labelling & inventarisatie?

Wens je ondersteuning voor de opstart van life cycle management, de verbetering van je IT-beheer of inzet van een maintenance of facility software pakket? Dan is een inventarisatie essentieel. Een externe audit van je IT infrastructuur is geen sinecure, een voorbereid persoon is er meer dan twee waard. 

Dankzij onze asset management service en de bijbehorende tools krijg je controle over de assets in je onderneming gedurende hun levensduur, van aankoop tot plaatsing tot afvoer. Wij ontzorgen je tijdens heel het proces. Of het nu éénmalig of op regelmatige basis is, je krijgt real-time inzichten die van goudwaarde zijn voor je IT- HR- en Facilitydiensten. Uiteindelijk zijn het je medewerkers die er hun voordeel mee doen.

De beste asset management tools & toebehoren

Van labels op maat tot inventarisatiesoftware, wij gebruiken alleen de beste tools op de markt. Onze IT Asset Agents worden continu opgeleid om snel en efficiënt met deze instrumenten jouw inventarisatie tot een goed einde te brengen.

  • Met onze labelsoftware en -printer creëren we labels op maat met barcode, QR-code, RFID- of NFC-tag.
  • Dankzij Tracer Plus software en tools verzamelen we de gewenste data via scanners of smartphones op eender welke locatie. Tracer Plus is ook geschikt voor de verzameling en tracing van data met specifieke doeleinden binnen o.a. retail, mobiele inspectie en eventregistratie. Wens je de tool zelf te gebruiken? Wij bieden je als reseller een softwarelicentie en opleiding aan. De software is compatibel met Android, iOS, Windows PC en Windows Mobile/CE.
  • Door Open Data Base Connectivity (ODBC) kan je data raadplegen en ophalen waar je wil via mail en een custom HTTP-webservice. De data wordt opgeladen in MS Excel, ASCII, je eigen cloud platform of zelfs meteen in je salesforce data. De synchronisatiemogelijkheden zijn eindeloos. 
ITassetmanagement-toolstoscanandtrace.png
Bespreking project

Bespreking project

We bekijken samen hoe we je kunnen ontzorgen om een accurate inventarisatie te realiseren. We evalueren samen de parameters per type apparatuur in functie van je noden en wensen.

We kunnen de inventarisatie éénmalig voorzien of in frequentie voor een accurater real-time inzicht, een niet te miskennen toegevoegde waarde bij een audit.

Ons voorstel

Ons voorstel

Je krijgt een offerte met een overzicht van de types apparatuur, bijhorende parameters, kosten voor labelling en/of inventarisatie, per apparaat of project. De software programmatie en coördinatie van de uitvoering voorzien we onder Project Management.

Identificatie & Inventarisatie

Identificatie & Inventarisatie

Wij zorgen voor de labelling en inventarisatie in al je vestigingen. Jij krijgt een handig real-time overzicht dat beschikbaar is in Excel, CVS of Access formaat via Sharepoint of ander platform van waaruit je onmiddellijk kan koppelen met je eigen platform/software.

Onze Project Manager zorgt voor de instant connectie tussen inventarisatie en het real-time overzicht. Mogelijke anomalieën bekijken onze IT Asset Agents instant met jou ter plaatse.

Rapportering & Evaluatie

Rapportering & Evaluatie

Dankzij het instant real-time overzicht op het platform heb je directe toegang tot alle data en communicatie.

Onze Project Manager evalueert samen met jou onze samenwerking van begin tot einde, stuurt bij waar noodzakelijk en deelt lessons learned instant met ons IT Asset Agents Team.

Interesse in ons Asset Management? Wij helpen je graag verder.

Alle hardware met zachte hand

Ook het welzijn van onze mensen staat centraal bij DataClean. Onze medewerkers scholen continu bij en wisselen kennis en ervaringen uit in onze DataClean Community.

Hun missie is jou en je medewerkers te ontzorgen. Met de feedback van onze klanten en onze DataClean Caretakers werken we onze werkmethodes bij en implementeren de nieuwste technologieën.

RGB_Icoon_welzijn.jpg