Voor efficiënt kabelmanagement rekent u op Datalean

Doorheen de jaren is het aantal elektronische apparaten dat gebruikt wordt op kantoor sterk toegenomen. Met daarbij ook veel open office-ruimtes, is ook de nood aan kabelmanagement steeds groter. Een werkplek net houden start met een goed snoer- en kabelmanagement. Reken op de jarenlange ervaring van DataClean in kabelmanagement.

Kies voor een pro in kabelmanagement

Reken op de diensten van Dataclean

Hou het kantoor net met kabelmanagement

Kabelmanagement staat eigenlijk letterlijk voor het optimaal organiseren en geleiden van elektrische kabels. Met efficiënt kabelmanagement worden alle kabels en stekkeraansluitingen netjes verborgen. Maar kabelmanagement is veel meer dan enkel het beheer van de kabels alleen. Zo wordt er bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat computers niet op de grond staan maar een goede plaats onder het bureaublad krijgen. Zo staan ze niet langer in de weg en kunnen ze net zoveel stof vergaren. Op deze manier kan de hardware direct heel wat langer probleemloos blijven meegaan. Zo maakt kabelmanagement onontbeerlijk deel uit van het creëren van een efficiënte kantoorinrichting.

De voordelen van kabelmanagement op een rijtje

Wanneer u beroepdoet op DataClean voor het kabelmanagement op uw werkplek zal u daar de voordelen van ervaren. DataClean zorgt simpelweg voor mooie oplossingen die de werkruimte instant aantrekkelijker maken en dus aangenamer om in te werken. Een opgeruimde werkplek met een goed kabelmanagement brengt dus diverse voordelen met zich mee. We sommen er enkele voor u op.

Orde en rust in de ruimte 

Het netjes georganiseerd houden van kabels en apparaten in de werkruimte creëert orde en rust op kantoor. Zo krijgt het kantoor direct een nette look en ziet het er altijd mooi opgeruimd uit. Dat zorgt niet alleen voor een aangenamere werkomgeving voor de medewerkers, maar ook voor een ordelijke ruimte om bezoekers te ontvangen in een professionele setting.

Een proper en net kantoor

Doordat de kabels mooi worden gecentraliseerd en weggewerkt, zal stofophoping rond de kabels voorkomen worden. Bovendien wordt het ook makkelijker om het kantoor te poetsen. Zowel het poetsen van het bureau, de vloer als de totale werkplek verloopt vlotter en grondiger dankzij een georganiseerd kabelmanagement. Doordat alles beter te poetsen en te onderhouden wordt, zal dit ook de levenduur van alles verlengen. En door losse kabels mooi weg te werken, kunnen deze niet langer beschadigd raken tijdens het werken of poetsen.

Veiligheid eerst

Daarnaast vormt kabelmanagement veelal een verplichte taak die valt onder de te nemen veiligheidsmaatregelen op de werkvloer. Los slingerende kabels zijn een nachtmerrie voor elke werkplek. En met de toename aan apparaten en technieken, neemt ook het aantal elektrische kabels toe. Dat geeft niet alleen een rommelige indruk maar kan dus zelfs gevaarlijke situaties creëren. Met kabelmanagement wordt de storingsgevoeligheid en de kans op ongelukken verminderd, wat meteen ook de kans op kortsluitingen en brandgevaar minimaliseert.

Klaar voor de verhuis

Ook wanneer u een verhuis van de werkplek heeft voorzien, zal deze vlotter en goed georganiseerd kunnen worden met behulp van kabelmanagement. Doordat alles goed geordend en gebundeld is, kan men meer planmatig en dus ook efficiënter aan de slag gaan. 

Kabelmanagement.jpg

Kies voor een pro in kabelmanagement

Op DataClean kan je zowel rekenen op het voorzien van alle benodigdheden als op het uitvoeren van het kabelmanagement zelf. DataClean komt met plezier bij u ter plaatse om de situatie te bekijken en bespreken, zodoende u de beste oplossing aan te reiken. Bij onze oplossingen houden wij rekening met veiligheid op de werkvloer, als met de nodige bereikbaarheid en hygiëne. Heeft u vragen over onze IT diensten of aanpak, aarzel dan niet ons te contacteren, onze vakspecialisten helpen u met plezier verder. En dat zowel voor zaken gaande van een vlotte IT en werkplek verhuis, als effectief uw toetsenbord schoonmaken

Snel en efficiënt kabelmanagement bij u op kantoor?