IT opruiming & afval

IT opruiming & afval

Oude IT-apparatuur en toebehoren nemen veel plaats in, veroorzaken wanorde en de opruiming is een tijdrovende bezigheid.
Ons IT Care Team kan tijdens of na een interventie oude materialen mee opruimen, inpakken, meenemen en laten recycleren.

ITFacility-ITVerhuiswerkplekken-afvalsorterenenverwerken.jpg

Meerdere oplossingen voor jouw E-waste

Oude laptops, PC’s, afgedankte servers, defecte apparaten en ja ook toetsenborden, muizen, kabels… al snel heb je een berg onbruikbaar materiaal en beschik je niet meer over de nodige ruimte. Bovendien is dit gevaarlijk afval, deze elektronische afval bevat materialen en stoffen zoals lood, chroom, koper en kunststoffen die enorme schade kunnen toebrengen aan ons milieu.

DataClean zorgt voor een verantwoord en veilig afvoeren van al je E-waste en bijhorende afval zoals verpakkingsmaterialen en accessoires.

Voor datadragers verzorgen we de dataverwijdering en/of vernietiging met aflevering van een dataverwijderingscertificaat.

Wat de apparatuur betreft, bekijken we samen met jullie of deze materialen een restwaarde hebben, hoe we deze maximaal kunnen recycleren voor hergebruik mits refurbishing, geschikt zijn voor tweedehands of circulaire markt, of na demonteren en grondig sorteren kunnen herleiden tot grondstof voor nieuwe materialen. We helpen je dus af van je oude materialen en jij ontvangt mogelijks een mooi bedrag voor de restwaarde of hebt de keuze om te doneren voor een goed doel.

Een totale aanpak

Onze interventies voor IT-reiniging van werkplekken en/of datarooms, bekabeling of inventarisatie, zijn tevens ideale momenten om oog te hebben voor opruiming.

Zijn niet alle assets definieerbaar qua locatie of werking, samen met ons team kan je een “Kom uit de IT kast” actie opzetten om oude materialen op te sporen en vervolgens gecoördineerd op te ruimen. Op die manier sla je twee of meer vliegen in een klap.

Wens je een reguliere opruiming of ophaling, dan kunnen we hier tevens een frequentie in afspreken.

One-stop shop

Tijdwinst

Je kan je medewerkers meer inzetten waarvoor je ze hebt aangeworven. Daar worden ze ook gelukkiger van.

One-stop shop

Efficiënt

Komen we langs voor een IT-reiniging of andere interventie? Wij kunnen je oude toestellen meteen meenemen.

One-stop shop

Milieuvriendelijk

Wij zorgen voor dataverwijdering en werken samen met gespecialiseerde bedrijven voor een duurzame recyclage van oude apparatuur.

Bespreking aanvraag

Bespreking aanvraag

Samen met jou evalueren we de behoeften in functie van je project of algemene aanpak van opruiming. Is er nood tot datavernietiging, bespreken we de verschillende opties. Waar gewenst en mogelijk bekijken we samen de opties tot hergebruik of donaties voor goede doelen (minder kansen groepen, onderwijs, milieu of andere).

Ons voorstel

Ons voorstel

Je ontvangt een offerte met enerzijds de kosten voor opruiming en ophaling, vernietiging en verwerkingskosten, anderzijds de restwaardes of bonussen die we je kunnen toekennen en/of donaties die geboden kunnen worden.

IT opruiming

IT opruiming

Wens je een IT-opruiming tijdens een reiniging of ander project, dan wordt dit mee verwerkt in het totaalpakket?

Wens je een reguliere ophaling, dan bevestigen we je de afgesproken tijdstippen, ophaalpunten en -wijzes.

Rapportering & Evaluatie

Rapportering & Evaluatie

Is iedereen tevreden? We leveren je de nodige certificaten van vernietiging, recyclage en/of donatie na verwerking.

Interesse in onze IT opruiming?

RGB_Icoon_community.jpg

Alle hardware met zachte hand

Ook het welzijn van onze mensen staat centraal bij DataClean. Onze medewerkers scholen continu bij en wisselen kennis en ervaringen uit in onze DataClean Community.

Hun missie is jou en je medewerkers te ontzorgen. Met de feedback van onze klanten en onze DataClean Caretakers werken we onze werkmethodes bij en implementeren de nieuwste technologieën.